Hükümet Ağız ve diş sağlığı ile ilgili yeni bir adım attı… Artık diş tedavinizi özel hastanelerde de olabileceksiniz. Çünkü artık özelde tedaviyi de SGK karşılayacak…
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel ağız ve diş sağlığı
merkezleri ile anlaşma yoluna gidiyor. Böylece sağlık sigortalılar özel diş hekimlerinde devam için tiklayiniz...
Danıştay 10. Dairesi, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, serbest diş hekimliklerine veya kurumla sözleşmesi olmayan sağlık kuruluşlarına sevk edilebilmeleri için, önceki düzenlemelerde öngörülen 30, 45 ve 90 gün olan tedavi bekleme sürelerini iki katına çıkaran ve sevk için sağlık kurulu raporu şartı getiren genelgenin yürütmesini durdurdu.
Devamını Oku
Herkesinde bildği gibi ağzımızda en son çıkan dişlerimiz azı dişlerdir. Genelde 17 ve 25 yaş arası belirmeye başlar. Bu dişlerin çekilip çekilmemesi tartışılmalıdır. Eğer doğru şekilde can belirmeye başlarlarsa çene ve dokulara zarar vermiyor ise dişin yerinde kalmasında sorun sorun çıkmaz. Çene kemiğine kaynamış ve normal olmayan dişin (röntgenle tespit edilmiş) daha sonra açacağı zararlar göz önünde bulundurularak çekilmesine karar verilir. Dişin yer darlığı durumlarında dişin sürmesi- dişeti-kemik ve diğer komşu dişlerin engeline takılabilir. Devamını Oku
Siz Değerli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Okurlarına diş ağrısını geçirmek için alternatif çözümler sunacağız.
Yirmi yaş dişleri eğer düzgün çıkmazlar ise her zaman kişiler için bir sorun olmaya başlayacaklardır. Eğer yirmi yaş dişleri olması gerektiği gibi normal bir şekilde çıkıyorsa o zaman çekilmesine gerek duyulmamaktadır. Ancak yan bir şekilde çıkıyorlarsa eğer mutlak sorunlar oluşacağından çekilmesi en doğru karardır.
Devamını Oku
Genellikle üst ön dişler arasındaki boşluklara diastema adı verilmektedir. Dişleri arasında boşluk bulunan kişiler estetik ve doğallık kaygısıyla diş hekimlerine başvururlar ve aradaki boşlukların kapanmasını istemektedirler. Diastema tedavisi ve kaplaması ortodontik tedavi uygulanarakta tedavi edilebilir. Devamını Oku
Diş kırılma olayı yaşandıktan sonra en az yarım saat içinde diş hekimine gidilmelidir. Eğer kırılan dişte kanama var ise steril gazlı bez ile kırılan bölgeye tampon basınç uygulayınız. Kanama buna rağmen durmadıysa en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Kırılan parçalar korunmalıdır. Bu parçalar kırık diş tedavisi ve kaplaması için yardımcı bir unsur olabilmektedir.
Devamını Oku
Diş eti hastalıkları, diş minesinin aşınması, sinüzit ve diş iltihaplanması diş çürüklerine sebebiyet vermektedir. Diş Ağrısı insanların en zor dayanabildikleri ağrılardan biridir ve kesinlikle ihmal edilmemelidir. İhmal edilip tedavi edilmezse ağrılar giderek şiddetlenir ve dayanılmaz bir hal alır. Bunun yanında iltihaplara neden olarak yüzde şişmelere yol açar.
Dişlerde ağrı olduğu zaman kesinlikle hekim tarafından muyene olunuz. Nedeni ise diş ağrıları çok ender bir biçimde kendiliğinden geçmektedir. Eğer herhangi bir tedavi uygulanmazsa dişler eski doğal ve sağlıklı halini almayabilir. Bu sebepten ötürü ağız ve diş sağlığı çok önemli bir unsurdur. Erken teşhis dişlerin sağlıklı olması için çok önemli bir unsur ve temel ögedir.
Devamını Oku
Diş çatlaması bazen sorun olurken bazı çatlaklar ise sorun yaratmaz. Kimi dişlerde yıllardır çatlaklar vardır ama bir problem teşkil etmezler. Özellikle 30-35 yaş gruplarında sık görülür. İnsanlar bu çatlakların zararlı olup olmadıklarını hep merak ederler.
Devamını Oku